خوش آمدید
موضوعات : فرهنگی
خبرساحلی

دلوار قلب و چشم استان بوشهر است

آیت الله صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: رئیسعلی دلواری نماد استعمار ستیزی و ریشه هویت انقلابی این استان است و کشور و بوشهر مدیون رئیسعلی می باشد.

به گزارش خبرساحلی ،آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری روز سه شنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر با اشاره به 12 شهریور روز استعمارستیزی و سالروز شهادت رئیسعلی دلواری افزود: اگر رشادتهای این سردار مبارزه با استعمار نبود امروز خلیج فارس در دست بیگانگان بود.
وی اضافه کرد: رئیسعلی دلواری جوانی 34 ساله دارای قدرت تحلیل عمیق فرهنگی، مذهبی، درک مناسب از معادله های دقیق سیاسی و با قدرت تجمیع نیروهای متشتت با توان تصمیم گیری دقیق در زمان بحرانها بود و درعین بزرگی در نهایت تواضع و فروتنی قرار داشت.
صفایی بوشهری بیان کرد: رئیسعلی دلواری با این روحیه وارد جنگ با انگلیس شد و کاری کرد که استعمار پیر انگلیس هیچ وقت جرات حمله به کشور دیگری برای ستعمار کردن آن کشور را به خود نداد.
وی با بیان اینکه ایران، جنوب ایران و بوشهر همیشه مدیون رشادت های رئیسعلی دلواری هستند، گفت: سردار بزرگ مبارزه با استعمار پیر انگلیس بحق تاج سر کرانه خلیج فارس و همه زیر سایه ایشان قرار دارند به همین دلیل برگزاری یادواره این سردار باید در شان ایشان برگزار شود.
امام جمعه بوشهر با تاکید بر ضرورت سرعت بخشی در روند ساخت و ساز ساختمان مجتمع فرهنگی شهر دلوار از توابع شهرستان تنگستان گفت: به دلیل نبود فضای مناسب هرسال مراسم روز 12 شهریور سالروز مبارزه با استعمار در سالن ورزشی شهر دلوار برگزار می شود.
وی بیان کرد: مکان برگزاری مراسم 12 شهریور مناسب و در شان این مناسبت مهم و تاریخی نیست و می طلبد مسئولان استان و شهرستان نسبت به سرعت بخشی در احداث مجتمع فرهنگی این شهر اقدام کنند.
امام جمعه بوشهر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره برتاکید رهبر معظم انقلاب نسبت به مسائل فرهنگی افزود: مساله فرهنگ نیاز به وقت و همت زیادی دارد و دستگاههای فرهنگی که مخاطب خاص دارند باید نسبت به این مسائل توجه ویژه ای داشته باشند.
امام جمعه بوشهر همچنین بر ضرورت اولویت بندی اعتبارهای فرهنگی بویژه ص در اجرای طرح ها تاکید کرد.
وی با اشاره به عید غدیر گفت: غدیر نماد دینداری و ولایتمداری است و به همین دلیل باید هرچه باشکوهتر برگزار شود.
امام جمعه بوشهر بیان کرد: ما هر چه داریم از غدیر داریم در این ارتباط متولیان برای برگزاری آیین های عید غدیر با روحیه ای جهادی عمل کنند.
وی در آستانه دوم شهریور و آغاز هفته دولت اظهار کرد: هفته دولت فرصتی برای بیان دستاوردها و اقدامهای دولت است که باید از این فرصت به نحو شایسته ای استفاده شود.
امام جمعه بندر دلوار در این نشست گفت: با وجود اینکه ستاد استانی رئیسعلی دلواری تشکیل نشد اما ستاد شهرستانی برای تدوین برنامه های 12 شهریور در دلوار تشکیل شد.

 

حجت الاسلام علی زاهد دوست افزود: برهمین اساس برگزار دعای ندبه در 10 شهریور توسط هیئت رزمندگان کشور با سخنرانی طائب و مداحی زین العابدین با پخش مستقیم شبکه یک سیما ، همایش بزرگداشت رئیسعلی دلواری در 12 شهریور، غبارروبی از منزل شهید و برگزاری رقابت های ورزشی و شب شعر به همین مناسبت از جمله برنامه های روز استعمارستیزی است.
وی اظهار کرد: با وجود مصوبه و تاکید بر نامگذاری یکی از میدانهای هریک از شهرستانهای استان بوشهر به نام رئیسعلی دلواری ولی این مصوبه در برخی شهرستانها مورد بی مهری قرار گرفت.
یکی از نوادگان رئیسعلی دلواری گفت: احیای نام این شهید مبارز با استعمار و برگزاری آیین های بزرگداشت برای چنین شخصیت هایی بیانگر اعتقاد به ایده آن بزرگوارن و باعث ارتقای قدرت بازدارندگی می شود.
درویشی بخشدار دلوار ضمن تشکر از آیت الله صفایی بوشهری به منظور جلسه کنگره سردار جنوب گفت:از ماه گذشته دبیر خانه کنگره در شهر دلوار تشکیل داده و شورای اسلامی شهر دلوار بعنوان دبیر و تمام دستگاه های اجرایی را موظف به همکاری با دبیر نموده ایم.

حسین نامور افزود: با وجود همه اقدام های انجام شده برای زنده نگه داشتن نام و یاد شهید رئیسعلی دلواری ولی برای معرفی این شخصیت بزرگ تاریخی به جوانان باید کارهای بیشتری انجام شود.
وی اضافه کرد: هرچقدر مردم رئیسعلی دلواری را بشناسند روحیه دشمن و استعمار ستیزی در جامعه معرفی و این امر منجر به استحکام بیشتر نظام می شود.
نعمتی عضو شورای اسلامی شهر دلوار و دبیرکنگره سردار جنوب در این دیدار گفت: رئیسعلی دلوار متعلق به استان بوشهر می باشد.

وی افزود، از دکتر دهدشتی فرماندار تنگستان که منابع مالی را در اختیار ما گذاشتند تشکرمیکنیم.

رئیس بنیاد ایران شناسی شعبه استان بوشهر گفت: با وجود گذشته سالها از حماسه آفرینی رئیسعلی دلواری و نامگذاری یک روز به نام ایشان ولی هنوز برخی ها این قهرمان مبارزه با استعمار را نمی شناسند این درحالی است که انگلیسی ها، روس ها و پرتقالی ها این شخصیت را بیش از ما می شناسند.
عبدالکریم مشایخی افزود: رئیسعلی دلواری شخصیتی متدین و معتقدی بود که به همراه هم پیمانان خود استعمار پیر انگلیس را در بوشهر به زانو درآورد و اجازه نداد این سرزمین را مستمعمره خود کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: با وجود اهمیت این شخصیت بزرگ تاریخی زیرساخت های لازم برای برگزاری مراسم ویژه سالروز به شهادت رسیدن رئیسعلی دلوار فراهم نیست و توجه و همکاری بیشتر مسئولان را می طلبد.
مشایخی اظهار کرد: جایگاه تاریخی رئیسعلی دلواری در جنوب کمتر از میزاکوچک خان جنگلی در شمال و ستارخان و باقرخان در تبریز نیست و می طلبد کاری اساسی در این زمینه انجام شود.
وی برضرورت پالایش موزه شهید رئیسعلی دلواری تاکید کرد و گفت: اسناد و مدارک موجود در موزه باید با همکاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر مورد بازبینی و پالایش اساسی قرار گیرد.
مشایخی اظهار کرد: با وجود رونمایی از کتاب 'بوشهر 50 سال مبارزه و مقاومت علیه بیگانه' به قلم سید قاسم یاحسینی در یکصدمین سالگرد شهادت رئیسعلی دلواری ولی هنوز به دلیل نبود بودجه کافی امکان چاپ آن وجود ندارد.
وی تاکید کرد: برای معرفی هرچه بیشتر رئیسعلی دلواری به مردم بویژه جوانان باید کارهای فرهنگی و گام های موثری برداشته شود.
12شهریور سالروز شهادت رئیسعلی دلواری در تقویم ملی ایران به عنوان سالروز مبارزه با استعمار انگلیس نامگذاری شده که هر سال در استان بوشهر این روز گرامی داشته می شود.
زئیسعلی فرزند رئیس محمد در سال 1261 هجری شمسی در دهستان دلوار از توابع بوشهر به دنیا آمد.
رئیسعلی بعد از اینکه قوای انگلیس بوشهر را به تصرف خود درآوردند، به مقابله با تجاوزگران پرداخت و شکست‏های سنگینی بر آنان وارد کرد.
پس از اشغال بوشهر در رمضان سال 1333 هجری قمری، نیروهای انگلیسی قصد تصرف دلوار را می‏کنند، محلی که پیش از آن، چند بار سربازان انگلیسی به آنجا یورش برده و هر بار طعم تلخ شکست را چشیده بودند.
رئیسعلی همراه با یاران خود، علیه اشغالگران وارد نبرد شده و نیروهای متجاوز را که قریب به پنج هزار نفر بودند، تار و مار می‏کند.
جنگ میان رئیسعلی و دلیران تنگستان از یک سو و انگلیسی ها و خوانین متحد آنان از سوی دیگر به طور پیاپی و پراکنده تا شوال 1333هجری قمری ادامه یافت و انگلیسی ها نتوانستند بر رئیسعلی و یارانش تفوق یابند تا اینکهسرانجام در حین مبارزه با دشمنان اسلام و ایران در دوازدهم شهریور 1294 هجری شمسی برابر با 23 شوال 1333 هجری قمری در 33 سالگی، از پشت مورد هدف گلوله فرد خائنی قرار گرفت و به شهادت رسید.

گزارش تصویری:

 

کپی
لینک اشتراک گذاری

  • 1195 بازدید
  • 0 نظر