خوش آمدید
اختصاصی خبر ساحلی

حذف عنوان «آیت الله‌» از صدر سایت رسمی آیت‌الله سیستانی

حذف عنوان «آیت الله‌» از صدر سایت رسمی آیت‌الله سیستانی
بنا بر پیگیری‌های «تابناک»، این تغییرات از ماه‌ها پیش بر پایه تشخیصِ شخص آیت‌الله سیستانی آغاز شده... این رفتار این مرجع تقلید که پیش از این تأکید کرده بود، تصاویرش در اماکن عمومی نصب نشود و از چنین اموری پرهیز شود و دستور جمع آوری تصاویر بزرگش را از نقاط گوناگون شهر‌ها داده بود، مشی آیت‌الله بهجت را به یاد آورد؛ مشی‌ای که از نشان‌های فروتنی و دوری از القابِ بحق ایشان متناسب با دانش، جهان بینی و ایمانشان بود.
در رخدادی کم‌سابقه و دارای معنایی چشمگیر، عنوان «حضرت آیت‌الله العظمی» از صدر پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله العظمی سیستانی، مرجع تقلید برجسته عالم تشیع حذف و در طرح جدید وب‌سایت رسمی این سایت، از لفظ «حضرت آقای سید علی حسینی سیستانی» استفاده شده است؛ واقعه‌ای که یادآور شیوه عمل زنده یاد آیت الله العظمی بهجت است.

به گزارش «تابناک»، بی گمان آیت‌الله العظمی سیستانی، یکی از قدرتمند‌ترین علمای دوران معاصر شیعه است؛ قدرتی که برگرفته از سلوک، ساده زیستی و سبک زندگی مؤمنانه این مرجع عالیقدر تشیع و نفوذ معنوی حاصل از این نوع زندگی همراه با ساده زیستیِ حقیقی است؛ آنهایی که به دیدار ایشان در عراق رفته‌اند، یادآور می‌شوند این مرجع تقلید برخی از بدیهی‌ترین ابزارهای زندگی معمول را ندارد، زیرا بر این باور است، تا هنگامی که این ابزار‌ها برای عموم مردم قابل دسترسی نباشد، نباید به بیت مرجعیت راه یابد. 

همین سبک زندگی در اصطلاح طلبگی، باعث می‌شود که تنها با مرور فتوای ایشان، صدها هزار عراقی به جنگ تکفیری‌ها بروند و پیشروی سریع این گروهک‌های تروریستی را کند نمایند و این نفوذ تا آنجا پیش رفته که بان‌کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل برای رسیدگی به بحران عراق به دیدار این مرجع شیعه می‌رود و کنفرانس خبری‌اش را در بیرون خانه ساده این مرجع تقلید برپا می‌کند؛ رویدادی که شاید در تاریخ کمتر رخ داده باشد. 

در این شرایط، در طراحی جدید، وب سایت‌ آیت الله سیستانی شاهد یک اتفاق کم سابقه بوده‌ایم و آن هم حذف عنوان «حضرت آیت الله العظمی» از صدر سایت و برخی اخبار و جایگزینی نام «حضرت آقای سید علی حسینی سیستانی»؛ رویه‌ای که در اطلاعیه عید فطر این مرجع تقلید نیز دیده می شود.

در این اطلاعیه آمده است: «بنا بر نظر مرجع عالیقدر، حضرت آقای سید علی حسینی سیستانی ـ دام‌ظله ـ روز سه‌شنبه در ایران، عید سعید فطر می‌باشد».

حذف عنوان «آیت الله‌» از صدر سایت رسمی آیت‌الله سیستانی

در بخش عربی وب‌سایت رسمی ایشان نیز از به کار بردن «آیت الله» پرهیز شده و تنها به لفظ «المرجع الدینی الاعلی السیدعلی الحسینی السیستانی» استفاده شده؛ اما در بخش انگلیسی همچنان نام «Grand Ayatollah al-sayyid Ali al-Husayni al-Sistanil» مشهود است. با این اوصاف، به نظر می‌رسد آنچه در وب سایت رسمی ایشان رخ داده و تا پیش از این مرسوم نبوده، نشان از تأکید این مرجع تقلید بر این رویکرد دارد. 

بر پایه پیگیری‌های «تابناک»، این تغییرات از ماه‌ها پیش بنا بر تشخیصِ شخص آیت‌الله سیستانی آغاز شده و هم اکنون تکمیل شده است. این رفتار ایشان که پیش از این تأکید کرده بود، تصاویرش در اماکن عمومی نصب نشود و از چنین اموری پرهیز شود و دستور جمع آوری تصاویر بزرگش را از نقاط گوناگون شهر‌ها داده بود، مشی آیت‌الله بهجت را به یاد آورد؛ مشی‌ای که از نشان‌های فروتنی و دوری از القابِ بحق ایشان متناسب با دانش، جهان بینی و ایمانشان بود. 

فرزند آیت الله بهجت پس از درگذشت این فقیه و عارف برجسته یادآور شده بود که ایشان حاضر نشد، نامش را حتی در یک هفته نامه و یا ماه نامه و در یک روستا ثبت شود. اگر می‌خواست در کتابی چیزی از استاد ایشان و به نقل از ایشان بنویسند، شرطشان این بود که نامی از ایشان برده نشود. حتی راضی نمی‌شد نامش را روی رساله‌اش بنویسند و رساله هفت بار بدون نام چاپ شد! 

وقتی رساله‌ای بدون اسم می‌آمد معلوم می‌شد، رساله آیت الله بهجت است و طبیعتاً بخشی از مردم درک نمی‌کردند، چرا این فقیه فقید چنین مشی‌ای دارند و همواره برایشان این مسأله باقی بود تا اینکه برای چاپ هشتم رساله، نزدیکان ایشان تنها توانستند امضای ایشان را داشته باشند که برای چاپ هشتم رساله با این عنوان آمد: «العبد محمد تقی بهجت» و همین عبارت نیز بر سنگ قبر ایشان نقش بسته است. 

هم‌اکنون روی توضیح‌المسائل آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی نیز همچون آیات بهجت و سیاسی، لفظ «آیت الله العظمی» و «آیت الله» درج نمی‌شود.
کپی
لینک اشتراک گذاری

  • 796 بازدید
  • 3 نظر