خوش آمدید

برایم سخت بود که رئیسعلی توسط یک ایرانی کشته شود

کارگردان فیلم دلیران تنگستان: برایم سخت بود رئیسعلی توسط یک ایرانی کشته شود خبرساحلی: کارگردان فیلم دلیران تنگستان گفت: در صحنه‌ شهادت رئیسعلی یک افسر انگلیسی به آن تیر می‌زند و بعد همان افسر هدف گلوله قرار می‌گیرد، با این وجود برای من خیلی سنگین بود که قبول کنم که چنین قهرمانی به دست یک ایرانی کشته شود
به گزارش "خبرساحلی" همایون شهنواز صبح امروز در آیین اجرای نقالی خالو حسین دشتی که در محل میدان خالو حسین در خورخوج برگزار شد، اظهار داشت: پدرم در دوان کودکی به من می‌گفت هر وقت کلام زیبا و مفیدی در چنته نداری حرف نزن اما من در خورموج این قدر صحنه‌ها و چهره‌ها و کارهای زیبا دیده‌ام که کلامی جز زیبایی به ذهنم متبادر نمی‌شود.

کارگردان فیلم سریال دلیران تنگستان با اشاره به مجموعه فیلم سریال دلیران تنگستان خاطرنشان کرد: خیلی صادقانه عرض می‌کنم و خدا را گواه می‌گیرم روزی که کار ساخت فیلم دلیان تنگستان را آغاز کردم فکر نمی‌کردم که دامنه آثار و آوازه این کار به اینجاها کشیده شود و خود چنین باوری نداشتم.

وی افزود: اگر ما فقط در کارمان جوهر صداقت را داشته باشیم و ازآن بهره گیریم لاجرم کار ما بر دل‌ها خواهد نشست و آنچه بر دل برخیزد لاجرم بردل نشیند.

شهنواز با بیان اینکه صداقت هرگز جلوه خودش را از دست نمی‌دهد و اثرگذار خواهد بود، یادآور شد: راز ماندگاری این اثر همان صداقتی است که عوامل فیلم داشتند و همه صادقانه کار کردند.

کارگردان فیلم دلیران تنگستان گفت:  در نوشتن این اثر از شعر جنوب و منطقه با شاعران بزرگی مثل محمد بیابانی، منوچهر آتشی و شفیق شهریاری در گویش محلی فیلم خیلی بهره بردم و سعی کردیم این فیلم به نحوی برای مردم تمام ایران قابل فهم باشد.

وی اضافه کرد: صحنه‌ای که رئیسعلی با قبای سفید برای آخرین‌بار با دشمن رو به رو می‌شود و از پشت تیر می‌خورد و در فیلم من یک افسر انگلیسی به آن تیر می‌زند و بعد همان افسر هدف گلوله قرار می‌گیرد، با این وجود برای من خیلی سنگین بود که قبول کنم که چنین قهرمانی به دست یک ایرانی کشته شود.

شهنواز خاطرنشان کرد: وقتی فیلم را مونتاژ می‌کردم از منوچهر آتشی (شاعر فقید بوشهری) خواستم که در کنارم پشت دستگاه مانیتور قرار گیرد به منوچهر گفتم که دلم می‌خواهد در آخرین لحظات عمر رئیسعلی گفتار خیلی موثری داشته باشم که آتشی بداهه قطعه شعری گفت و من آنرا روی فیلم پیاده کردم.

کارگردان فیلم دلیران تنگستان افزود: من بخش عمده این ماجرا را از جمله نبرد دلوار و پیاده شدن انگلیسی‌ها و مقاومت تنگستانی‌ها را در دیر و کنگان گرفتم و با شاعر فقید دشتی شفیق شهریاری در این منطقه رفت و آمد فراوانی داشتم.

وی افزود: به‌خاطر اینکه ما بتوانیم فیلمبرداری کنیم نیاز بود که ناوها به ساحل نزدیک شوند و ناچار از نیروی دریایی، متخصصین و افسران درخواست کردیم که با ما همکاری کنند و بهترین جا در منطقه دشتی اتفاق افتاد و تمام عقب نشینی‌ها در نخلستان‌ها بود.

به گزارش فارس، شهنواز با اشاره به اینکه از تمام خطه استان بوشهر از جمله گناوه، بندرریگ، امام حسن و شبانکاره نیز برای ساخت فیلم و انتخاب لوکیشن بهره گرفتم، یادآورشد: در زمانی که به عنوان شهروند افتخاری بوشهر  مرا معرفی کردند گفتند با مردم صحبت کنید و وقتی میکروفن را در دست گرفتم  به لهجه بوشهری گفتم «مو هم بوشهریوم».

وی گفت: نقش خالو حسین دشتی در مبارزه با استعمار نقش پر رنگی است و به تمام معنا سرداری غیور و مجاهد بود و جا دارد پیرامون این شخصیت ملی فیلمی جداگانه ساخته شود.
کپی
لینک اشتراک گذاری

  • 1122 بازدید
  • 0 نظر